Yoga - 5 typiske feil

Yoga vil alltid være en stor utfordring første gang, med all innsatsen som legges i styrke-, balanse- og fleksibilitetsøvelsene. Men øvelse gjør mester, og dette gjelder også for yoga. Etter hvert som du blir tryggere på øvelsene og rutinen setter seg, handler det om å se på eventuelle små feil. 100% perfeksjon oppnås sjelden i yoga, målet er å stadig forbedre seg. Følgende er typiske yogafeil, noen av dem kjenner du kanskje igjen?

Typiske yogafeil 

Når du trener yoga uten å se på feilene dine og uten å prøve å rette dem, vil formen og bevisstheten din lide. I tillegg reduserer du fordelen din og øker risikoen for skade. 

Hvis du tror at yoga er veldig vanskelig og bare for fleksible mennesker, tar du feil. Yoga er for alle, og det er bra for alle. Det handler bare om øvelse og utholdenhet, det samme å se på feilene dine og rette dem. 

Her er de fem mest typiske yogafeilene.

#1 Du holder pusten

Å puste er et av de viktigste elementene i yoga. Med dette menes at du skal puste rolig og dypt mens du utfører øvelser. Under anstrengende praksis er det en tendens til å holde pusten eller puste veldig raskt for å komme gjennom øvelsene. Du kan tåle mer hvis musklene dine er oksygenert optimalt, gjennom rolig pust.

God dyp pusting gjøres slik: konsentrer deg, trekk pusten dypt inn gjennom nesen, fokuser på pusten, fyll magen med luft og la den sive stille ut av munnen mens du tømmer lungene helt.

#2 Du kommer til yoga, rett fra middag

Hvis yogaklassen din er om kvelden, spis bare ett lett måltid, med en god protein- og karbohydratbalanse, en time før treningen. Du kan ødelegge økten din hvis du kommer rett fra middag, full. Noen av øvelsene vil være direkte ubehagelige å gjøre, og kroppen din vil bruke energi på å fordøye maten, derfor vil ytelsen din forverres.

#3 Du sammenligner deg med andre

Det er alltid den ene personen i yogaklassen som ser ut til å ha hypermobile ledd, uten et bein i kroppen, mens hun utfører øvelsene til perfeksjon. Det er vanskelig å ikke sammenligne seg med henne, fordi du vil gjøre øvelsene på samme måte som henne, kanskje til og med bedre ...

Men ikke sammenlign deg med henne, du risikerer å miste motivasjonen, og yoga handler ikke om konkurranse, tvert imot. Yoga handler om å behandle kropp og sinn godt individuelt.

#4 Du presser deg selv for hardt

I disse dager hører du alltid at trening bare har vært bra når det gjør vondt etterpå. Denne måten å tenke på skal på ingen måte overføres til yoga, da det er akkurat det motsatte. Yoga skal aldri gjøre vondt, og hvis det gjør det, må du stoppe umiddelbart, ellers risikerer du skader og overarbeidede muskler. Yoga handler om å lytte til kroppen din og være oppmerksom på den, så vel som kroppens signaler.

#5 Du er på feil sted

Yogaøvelser er veldig kompliserte i begynnelsen, så det kan være vanskelig å se hvordan treneren utfører øvelsene hvis du er plassert langt til siden eller bakover.

Stå i stedet på andre bakerste rad i midten. Dette vil være den mest optimale plassen i rommet.

Hvorfor praktisere yoga? 

Det er mye snakk om vår mentale helse, og hvis det er et fokusområde for deg, som det burde være for alle, er yoga et perfekt sted å starte. Kort sagt, yoga er bra for sinnet. 

Selv om dette er fysiske øvelser der du bruker kroppen til å balansere, er denne balansen rettet mot sinnet. Dette betyr for eksempel at du kan lære å slappe bedre av og kontrollere pusten din. Det kan også bety at du hviler mer i deg selv. 

Dette er fordi du kommer i kontakt med din egen kropp i riktig tempo. Dessuten er det også en aktivitet som er eldgammel nettopp fordi den virker, og derfor er det noe som brukes av alt fra stressrammede som vil komme i kontakt med seg selv, til profesjonelle idrettsutøvere som trenger å få orden på noen ting i kroppen;

Yoga gjør deg også sterkere i praktisk talt alle muskler i kroppen din. Selv om det kanskje ikke ser så vanskelig ut, er det definitivt noe der du trener musklene dine. Selv om du ikke får store muskler fra yoga, vil du kunne gjøre helt nye ting med denne treningsformen. 

Kombiner yoga med andre former for trening

Yoga er flott å kombinere med andre former for mosjon og trening. For eksempel løping, der yoga faktisk styrker løpingen din, som du kan lese mer om her. Det kan også være styrketrening, der styrken i musklene dine vil forbedre og styrke yogaøvelsene dine. 

Generelt er det best å gjøre yoga etter løping eller styrketrening hvis du vil gjøre all treningen på samme dag. Alternativt kan du løpe eller gjøre styrketrening på noen dager og gjøre yoga på andre. Det gir også en god variasjon og balanse i hvordan du bruker musklene i kroppen din. 

Hvis du har blitt interessert i yoga eller kanskje allerede praktiserer yoga, har vi et stort utvalg av yogautstyr - sjekk det ut.