Veiledning: Slik finner du riktig romaskin

Leter du etter den rette romaskinen?

Vurderer du en romaskin, men er i tvil om det skal være medmagnet, luft, vann eller hydraulisk motstand? Du lurer kanskje også på om en romaskin er den rette treningsmaskinen for deg.Det finnesmangeromaskiner der ute, så det er et stort marked å gå inn i når du leter etter den rette romaskinen. Romaskinen er en effektiv treningsmaskin, ettersom du får opp pulsen og trener hele kroppen samtidig.

Kjennetegn ved de ulike resistenstypene

Det fine med romaskinen er at den effektivt kombinerer styrketrening og sirkeltrening, og det er en maskin der du virkelig kan få opp pulsen. Det kan imidlertid være vanskelig å velge hvilken type motstand man skal gå for, da det finnes flere forskjellige. Vi opplever ofte at folk er usikre på hvilken type motstand de skal velge. ;

Motstanden på en romaskin er et avgjørende valg ettersom det bidrar til å skape en god roopplevelse. Valget av motstandstype avhenger veldig mye av hva du liker og hva du føler deg komfortabel med. Imidlertid vil vannmotstand på en romaskin gi deg den beste opplevelsen, hvis du vil sammenligne det med en tur på vannet. Med en romaskin med vannmotstand får du den mest autentiske og realistiske følelsen av å sitte og ro på vannet.

Du vil tydelig merke forskjellen mellom en romaskin med magnetisk, luft-, vann- eller hydraulisk motstand. Hvis du er i tvil om hva du skal velge, vil vi derfor alltid anbefale at du prøver de forskjellige romaskinene og motstandstypene først. Ved å teste de forskjellige motstandstypene vil du få en bedre følelse av hva som passer deg. Hvis du velger en motstand du føler deg komfortabel med, med et godt og flytende rotak, vil du også få den beste roopplevelsen.

 

 • Fordeler med luft- og vannmotstand: føles mer realistisk, i og med at det er lettere å fortsette når den er oppe i fart. 
 • Fordeler med magnetisk motstand: lett å justere motstanden. Dette er ikke mulig på samme måte med de andre motstandstypene.
 • Fordeler med kombinasjonen av luft og magnet: flytende bevegelse og generelt en god roopplevelse. 
 • Fordeler med elastisk motstand: maskinen kan gjøres veldig liten, så hvis dimensjonene til en romaskin er veldig viktige, vil det være en fordel å velge en elastisk motstand;

 

Hvordan få en komfortabel roopplevelse

Når det gjelder komfort på en romaskin, er det viktig at du føler deg komfortabel mens du ror, og at rosetet ikke er for hardt. Derfor er det en god idé å gå for et sete som har en middels hardhet. På denne måten vil du verken ha et for hardt eller for mykt sete. Samtidig er det også viktig at romaskinen ikke er for lav, for eksempel hvis du har problemer med knær eller hofter. Hvis dette er tilfelle, anbefaler vi at du går for en romaskin med høyere setehøyde. 

Romaskiner kommer i forskjellige størrelser. Åpenbart må det være plass til romaskinen. Heldigvis tar de ikke mye plass i bredden, men her er det mer lengden du må ta hensyn til. Både når det gjelder når du bruker den, men også når den må brettes sammen. Fordelen med romaskinen som treningsapparat er også at de ikke veier på langt nær så mye som for eksempel tredemøller. Dette gjør den mer praktisk og bærbar.

Det er også viktig å se på den maksimale brukervekten til den aktuelle romaskinmodellen. Dette vil gi deg et innblikk i valget av romaskin og hjelpe deg på vei til å finne den rette. Jo høyere maksimal brukervekt en romaskin har, desto sterkere og mer solid er rammen og desto mer tåler den. En sterk og holdbar romaskinramme er avgjørende for en god roopplevelse.

 

Romaskine håndtag

Vær oppmerksom på støynivået 

 • Luftmotstand = Høy
 • Kombinert luft/magnetisk motstand = Høy
 • Vannmotstand = Semi
 • Magnetisk motstand = Lav
 • Hydraulikk= Lav

Avhengig av motstandsnivået til romaskinen, vil støynivået være forskjellig. Hvis du ser på støynivået for ren luftmotstand, vil den avgi mer støy enn hvis du for eksempel velger magnetisk motstand, som er veldig stille. Støynivået for vannmotstand vil også avgi mer støy enn magnetisk motstand, men er ikke så høyt som luftmotstand. 


Få oversikt over treningsøkten din med en lettlest skjerm

De aller fleste romaskiner i dag har et datadisplay, som gir deg oversikt over f.eks:  

 • Kaloriforbrenning
 • Rotasjon per minutt
 • Rotag totalt
 • Avstand
 • Tid
 • Puls 

 

Romaskine computerdisplay

De fleste romaskinene vi selger her hos Apuls har, avhengig av modell, innebygde treningsprogrammer som du kan bruke under treningen. Dette kan være med på å gjøre treningen på romaskinen mer motiverende og utfordrende. Det gode med å kunne velge treningsprogrammer under treningen er at du får en variert trening og at du alltid har mulighet til å tilpasse treningen til dine egne behov.

På denne måten kan du også føre statistikk over treningen din og dermed følge treningsfremgangen din nøye og se at du faktisk forbedrer formen og kondisjonen din;

Flere av modellene vi selger her har også muligheten til å få tilgang tilKinomap-funksjonen Kinomap lar deg få en virtuell opplevelse av treningen din, her kan du lage ruter fra hele verden og få bildet opp på smarttelefonen/nettbrettet mens du ror. Slik kan du kombinere treningen din med kultur og få en god og motiverende treningsøkt;

 Romaskine med kinomap

Slik oppbevarer du romaskinen din

Det fine med en romaskin er at de fleste modeller har transporthjul og er sammenleggbare Så hvis du bor i en leilighet der det ikke er mye plass, kan du raskt brette romaskinen og sette den høyt, slik at den ikke tar mye plass. Heldigvis har romaskiner som ikke kan brettes den smarte funksjonen at de kan legges på siden slik at de ikke tar mye plass når de ikke er i bruk;

 Foldbar romaskine

Romaskinen er en flott treningsmaskin

Romaskinen er en allsidig treningsmaskin, fordi roing styrker sirkulasjonssystemet, som inkluderer hjerte, blodårer og blod. Samtidig får du en effektiv kardio-, styrke- og helkroppstrening som er unik for treningsapparater. Fordi roing er en så intens treningsøkt, må hjertet ditt jobbe hardt for å transportere mer blod til kroppen din, noe som bidrar til å forbedre hjertestyrken din.

Vi anbefaler at du tar en titt på våre romaskiner fra Odin og Concept2 Dette er romaskiner hvor det virkelig er fokus på kvalitet for alle pengene. Skulle du velge en Odin eller Concept2 romaskin og den går i stykker, er vi veldig raske til å fikse problemet slik at du raskt kan komme tilbake til treningen din. 

Åpenbart er prisen en faktor når du velger din nye eller neste romaskin. Men du trenger ikke alltid å velge den dyreste.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på nøyaktig hva du skal se etter i en romaskin, kan du alltid kontakte oss. Vi er alltid klare til å hjelpe hos Apuls