Veiledning: Velg riktig hoppetau

Skigåing er veldig effektivt som oppvarming og fettforbrenner. Det er en skånsom og morsom måte å forbedre kondisjonen din på - og du kan gjøre det når og hvor du vil.

Jogging er veldig effektivt som en fettforbrenner, da du kan forbrenne opptil 8 kalorier per minutt. Dette tilsvarer faktisk å løpe i 12 km / t, noe som er ganske mye. 

Det er hovedsakelig to typer hoppegulv; gummi som hovedsakelig er for nybegynnere og wire som hovedsakelig er for viderekomne.

Gummi hoppematte er den letteste typen hoppematte. De er veldig fleksible og enkle å håndtere - derfor er de ideelle for nybegynnere. Det gjør heller ikke så vondt å bli truffet på trærne av et hoppebord i gummi. Profesjonelle kan også bruke gummihoppbord, men bare i tilfelle du vil gjøre triks som kryssing etc., fordi den lave vekten gir deg en stor fordel.

Wire jumping er tyngre enn gummi. Den økte vekten gir mer fart på linjen, og derfor er wire beregnet på erfarne skiløpere. Den økte vekten gir også ekstra styrke og oksygentrening. En stålwire er ikke like smidig som gummi i begynnelsen, men etter noen ukers bruk vil den bli like smidig og du vil ha full kontroll.

Hvis du er nybegynner, bør du velge et hoppbrett i gummi, og hvis du er en erfaren skiløper som vil få mer ut av hoppingen, bør du velge et hoppbrett med ståltråd.

Noen raske tips for skikjøringen din
Start alltid med en kort oppvarming på fem minutter før du hopper - dette er for å varme opp føttene og hælene. Når du hopper, vil du gjøre mange små oppstigninger, så det er viktig å bruke gode treningssko for å beskytte knær og ledd.
Det er viktig å slappe av i skuldrene under hoppingen, da det er underarmene som skal få hoppet i bevegelse.

Det er svært liten risiko for skader ved å gå, men du bør spørre legen din om råd hvis du tidligere har hatt problemer med underbena, anklene eller føttene.