Trykk bak nakken - (Pres Bag Nakken)

Bakhodepressen er en øvelse som trener deltoid (skulder), spesielt den midtre delen, og trapezius (en muskel som går fra baksiden av skallen og vertikalt nedover hver side av ryggraden til en av de siste brystvirvlene), triceps og serratus anterior (en muskel som har sitt utspring på overflaten av 1. til 8. ribbein i brystet).

Guide to Press Behind The Neck - (Trykk bak nakken): 

  1. Stå med ryggen rett  
  2. Ta tak i en vektstang med et overhåndsgrep og hvil vektstangen på skuldrene bak nakken.
  3. Pust inn og løft vektstangen over hodet uten å svaie i korsryggen.
  4. Pust ut mens du fullfører bevegelsen
  5. Gjenta øvelsen med forskjellige vekter, f.eks. 15x3.

Viktig for Press bak nakken: For å unngå å overbelaste skulderleddet, som er veldig sårbart, kan du unngå å bringe vektstangen lenger bak nakken enn fleksibiliteten din tillater. Denne øvelsen kan være stressende for "rotator mansjetten" (er en gruppe muskler og deres sener som stabiliserer skulderen) - supraspinatus (en liten muskel på øvre rygg), infraspinatus (en tykk trekantet muskel som stabiliserer skulderleddet), teres minor (er en smal, langstrakt muskel i skulderen) og subscapularis (er en stor trekantet muskel som sitter på forsiden av kapselen i skulderleddet). Og bør derfor utføres med forsiktighet.

Tips for press bak nakken: Det er mange maskiner som lar deg gjøre øvelsen uten å måtte fokusere så mye på sikkerhet som å jobbe med frie vekter.

Denne øvelsen er både en skulder- og tricepsøvelse.