Triceps Pushdown (med tau)

Triceps Pushdown i kabel med tau er en god og enkel isolasjonsøvelse for triceps og anconeus (som er en fortsettelse av triceps medial head). Fordelen med å bruke et tau i stedet for en stang er at du kan fortsette bevegelsen ut ved siden av hoften og lårene, for å påvirke det laterale hodet på triceps mer intenst.  

Hvis du bruker tunge vekter, kan du lene deg litt fremover fra lysken for å oppnå en mer stabil posisjon. Denne øvelsen er enkel å utføre og kan brukes av nybegynnere for å bygge styrke før du prøver mer avanserte øvelser.

Guide til Triceps Pushdown (med tau) - Triceps Pushdown (med rose):

  1. Stå vendt mot maskinen med hendene på håndtaket.
  2. Trekk albuene inn mot siden av kroppen.
  3. Pust inn og strekk armene ut (nedover). Vær oppmerksom på at albuene må holdes inn mot kroppen hele tiden.
  4. Fortsett bevegelsen ut ved siden av hoften og lårene 
  5. Pust ut mens du fullfører øvelsen
  6. Gjenta øvelsen, f.eks. 15x3.

Viktig for Triceps Pushdown (med tau): husk å holde albuene låst og nær kroppen. Dvs. overarmene dine skal ikke bevege seg.  

Fakta om Triceps Pushdown (med tau) - Triceps Pushdown (med tau): triceps er en mye større muskel enn biceps. triceps utgjør ⅔ av overarmsmuskulaturen. 

Triceps Pushdown (med tau) tips: varier mellom de forskjellige håndtakene (tau, stang, bøyd stang, V-formet stang). Rett og slett slik at du ikke alltid trener den samme variasjonen.

Du kan gjøre treningen av triceps mer intens ved å holde en isometrisk spenning i ett eller to sekunder på slutten av øvelsen.