Triceps Pushdown (med rett stang) - Triceps Pushdown (med stang)

Triceps Pushdown i kabel med stang er en klassisk og enkel isolasjonsøvelse for triceps og anconeus (som er en fortsettelse av triceps medial head). Her kan du bruke både over- og underhåndsgrep for å trene triceps. Underhåndsgrepet lar deg ikke trene med tung vekt. I stedet utfører du øvelsen med en lett vekt for å trene triceps og fokusere på det mediale hodet. 

Denne øvelsen er enkel å utføre og kan brukes av nybegynnere for å bygge styrke før de prøver de mer avanserte øvelsene.

Guide Triceps Pushdown (med Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang):

  1. Stå vendt mot maskinen med hendene på håndtaket.
  2. Trekk albuene inn mot siden av kroppen.
  3. Pust inn og strekk armene ut (nedover). Vær oppmerksom på at albuene må holdes inn mot kroppen hele tiden.
  4. Pust ut mens du fullfører øvelsen
  5. Gjenta øvelsen, f.eks. 15x3.

Viktig for Triceps Pushdown (med rett stang): Husk å holde albuene låst og nær kroppen. Dvs. overarmene dine skal ikke bevege seg.    

Fakta om Triceps Pushdown (med rett stang) - Triceps Pushdown (med stang): triceps er en mye større muskel enn biceps. triceps utgjør ⅔ av overarmsmuskulaturen. 

Tips for Triceps Pushdown (med rett stang): varier mellom de forskjellige håndtakene (tau, stang, bøyd stang, V-formet stang) ganske enkelt slik at du ikke alltid trener den samme variasjonen.

Hvis du bruker tunge vekter, kan du lene deg litt fremover fra lysken for å oppnå en mer stabil stilling. 

Du kan gjøre treningen av triceps mer intens ved å holde en isometrisk spenning i ett eller to sekunder på slutten av øvelsen.