Sittende remskiverader

Denne øvelsen utføres oftest ved hjelp av et V-grep. Øvelsen er en god øvelse for å bygge opp ryggmuskulaturen. Du bør imidlertid ikke undervurdere effektiviteten av å bruke en kabelmaskin til styrkeøvelsene dine, fordi måten den skaper et konstant spenningsnivå gjennom bevegelsen er et unikt triks.

Guide til sittende trinserader:

  1. Sitt vendt mot maskinen
  2. Plasser føttene på fotplaten og len deg fremover mot håndtaket.
  3. Pust inn og trekk i håndtaket til det nærmer seg den nedre delen av brystbenet;
  4. Svai litt i ryggen
  5. Sørg for å føre albuene så langt bakover som mulig når du trekker håndtaket mot kroppen.
  6. Pust ut mens du fullfører øvelsen

Viktig for Seated Pulley Rows: Når du beveger overkroppen bakover og svaier litt, trener du også erector spinae. Hold også bevegelsene jevne og kontrollerte.

For å forhindre ryggproblemer, gjør aldri øvelsen med tunge vekter. Vær spesielt forsiktig i fasen der du runder ryggen.

Fakta om Seated Pulley Rows: Denne øvelsen er en isolasjonsøvelse av latissimus dorsi (den brede ryggmuskelen), teres major (en tykk og litt flat muskel som sitter nederst på skulderbladet), posterior deltoid (muskelen som danner skulderens avrundede konturer), biceps, brachialis (en muskel i overarmen), brachioradialis (en muskel i underarmen) og, på slutten av bevegelsen når du trekker skulderbladene sammen, trapezius (en muskel som går fra baksiden av skallen og vertikalt nedover hver side av ryggraden til en av de siste brystvirvlene) og rhomboidei (er to muskler som forbinder skulderleddet og ryggraden).

Tips for Seated Pulley Rows: du kan gjøre denne øvelsen med et underhåndsgrep for å isolere den nedre delen av trapezius (muskelen som går fra baksiden av skallen og vertikalt nedover hver side av ryggraden til en av de siste brystvirvlene), rhomboidei (to muskler som forbinder skulderleddet og ryggraden) og biceps.

Øvelsen kan utføres med forskjellige håndtak som gir en rekke fordeler.

Du kan også gjøre øvelsen med et overhåndsgrep for å isolere den bakre delen av deltoideus (den brede ryggmuskelen) og den minste delen av trapezius (muskelen som går fra baksiden av skallen og vertikalt nedover hver side av ryggraden til en av de siste brystvirvlene);

Denne øvelsen er både en rygg-, skulder- og armøvelse.