Proteinmuffins med gresskar, sjokolade og havregryn

Disse muffinsene får et proteinboost fra proteinpulver og gresk yoghurt. Uten sukker og med 5 gram fiber kan du nyte dem som en lett frokost eller et sesongbasert mellommåltid.

Disse muffinsene er sesongbaserte på grunn av gresskaret. Du kan imidlertid bruke hvilken som helst annen ingrediens i stedet for gresskar i disse muffinsene når som helst. Men akkurat nå er gresskar i salg, så du kan spise disse gresskarmuffinsene mens du ser på det vakre utskårne Halloween-gresskaret ditt.

Gresskar inneholder mye vitamin A og vitamin C og lite kalorier. 

De er svampete og fulle av smak - akkurat som muffins skal være!

Ingredienser

  • 392 ml havrekli
  • 78 ml vaniljeproteinpulver
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 1/4 ts kanel
  • 1 1/4 ts ingefær
  • 1/8 teskje nellik
  • 156 ml hermetisert gresskarpuré
  • 118 ml eplesaus
  • 118 ml gresk yoghurt
  • 1 1/2 ss lønnesirup
  • 2 eggehviter
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 118 ml sjokoladebiter

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en muffinsform med plass til 12 eller sett ut nonstick muffinsformer.

Visp sammen havrekli, proteinpulver, bakepulver, kanel, ingefær og nellik i en bolle. Sett til side.

Bland gresskar, eplemos, gresk yoghurt, eggehviter, lønnesirup og vaniljeekstrakt i en annen bolle til det er godt blandet og glatt. Tilsett dette i den tørre blandingen og visp godt.

La deigen heve i 2 minutter for å tykne den litt. Fordel røren jevnt mellom de 12 muffinsformene og stek i 18-23 minutter eller til de er stekt i midten. La dem avkjøles på en tallerken / stativ.

De serveres best varme med favorittpålegget ditt.

Til 12 personer | Portion: 1 muffins

Næringsinnhold (per porsjon):

Kalorier 119 kcal
Cool 2 g
- hvorav mettet fett 1 g
- hvorav umettet fett 1 g
Kolesterol2 mg
Natrium 212 mg
Karbohydrater 25 g
Sukker 7 g
Protein 9 g