Denne deilige og søte kaken med sjokolade og karamell må du ikke gå glipp av.
Kontrasten mellom den litt bitre sjokoladen, den myke og søte karamellen og den sprø kokosbunnen er utrolig.
En liten advarsel: denne kaken er SÅ enkel å lage, og den er svært vanedannende - så nå har vi advart deg.
Sjokolade- og karamellkake
For en tallerken på ca. 20 x 20 cm.
Føderasjon
- 125 gram smør
- 140 gram hvetemel
- 140 gram brunt mel
- 50 gram kokosnøtt
Karamellfylling
- 1 boks kondensert melk (søtet)
- 3 ss sirup/lønn
- litt salt
- 30 gram smør
Sjokoladeovertrekk
- 125 gram mørk sjokolade
- 25 gram smør
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og bland det med brunt sukker, kokosnøtt og mel og bland godt.
- Trykk deigen i en 20x20 cm form.
- Stek bunnen i 12-15 minutter ved 175 grader til den er lysebrun.
- Mens basen baker, bland kondensert melk, salt, smør og sirup. Kok opp under omrøring og la stå på varmen uten å koke helt i omtrent 10 minutter, slik at den tykner litt og mørkner litt.
- Når bunnen er stekt for første gang, hell karamellen over bunnen og stek i ytterligere 10-15 minutter, eller til karamellen er fast og gyllen.
- La kaken avkjøles helt.
- Finhakk sjokoladen. Smelt smøret og rør inn sjokoladen. Når sjokoladen er helt oppløst, dekker du kaken med sjokoladen.
- La kaken stivne i noen timer, men helst over natten. Når du er klar til servering, skjær kaken forsiktig i små firkanter.
Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i en uke, og den kan også fryses. Sjokoladen blir litt grå når kaken er i kjøleskapet i flere dager eller i fryseren, men dette kan minimeres ved å pakke den grundig inn, og det har ingen innvirkning på smaken.