Drivstoff i kroppen

De siste årene har ulike slankemetoder blitt veldig populære, der du må holde deg langt unna karbohydrater og spise et proteinrikt kosthold i stedet, inkludert steinalderdietten, paleo, 80-20-dietten osv. Matvarer som inneholder mye karbohydrater inkluderer brød, poteter, pasta, ris og sukker.

Faktum er at karbohydrater spiller en viktig rolle i kroppen din, der de fleste vitale organer bruker karbohydrater som drivstoff i tillegg til å stabilisere blodsukkeret.

Hjernen

Karbohydrater er hjernens og nervesystemets eneste energikilde. Hvis hjernen din ikke får nok karbohydrater, svekkes konsentrasjonsevnen, og verken hjernen eller nervesystemet kan fungere optimalt.

Hjerte:

Hjertet ditt bruker både fett og karbohydrater som drivstoff.

Muskler:

Musklene dine bruker også karbohydrater som drivstoff, og det er den viktigste energikilden for musklene dine, spesielt under trening med høy intensitet. Musklene bruker også fett som energikilde. Det bør bemerkes at karbohydrat og fett er energikilder, mens protein er en byggestein.

Karbohydrat er derfor viktig for kropp og helse. Det er en del av et sunt kosthold med fordelen mellom protein og fett. Husk å spise grove karbohydrater!