Juleoppskrift: ingefærkaker

Julen nærmer seg, og det er på tide å bake julekaker - og vi fokuserer på sunne juleoppskrifter.

Her er kriteriene for å lage sunne julekaker:

  • Bruk fullkornsmel i stedet for hvitt bearbeidet mel.
  • Ikke bruk raffinert sukker
  • Lag et utvalg av informasjonskapsler for ulike kostholdsrestriksjoner (vegansk, glutenfri, kornfri osv.).
  • De må smake fantastisk!

Hvetemel er erstattet med fullkornsmel, som fungerer veldig bra i bakevarer. I stedet for raffinert sukker brukes kokossukker, som har en lavere glykemisk indeks enn vanlig hvitt sukker.

Fettet er ikke kuttet i disse kjeksene fordi de trenger fett for å få riktig struktur.

Med fullkornsmel og uten raffinert sukker er disse ingefærkakene et sunnere alternativ denne julen.

Forberedelse: 30 minutter | Tilberedning: 8 minutter

Oppskriften gir 36 småkaker.

Ingredienser

  • 300 g fullkornsmel
  • 2 ts. malt ingefær
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. malt kanel
  • ½ ts. malt nellik
  • ¼ ts salt
  • 170 g smør
  • 200 g kokossukker
  • 1 egg
  • 85 g melasse
  • 50 g sukker (til å rulle deigen i)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen de seks første ingrediensene (mel, ingefær, bakepulver, kanel, nellik og salt) i en bolle.
  3. Pisk smøret i en annen bolle og tilsett deretter kokossukkeret og pisk til det er kombinert. Pisk inn eggene og melasse. Tilsett til slutt melblandingen og visp for å kombinere.
  4. Form deigen til små kuler og rull dem i litt sukker. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, med god avstand mellom dem. Gi dem et lite trykk slik at de blir litt flatere.
  5. Stekes i 8-9 minutter eller til bunnen er lysebrun. La dem avkjøles av bakeplaten.

Ha det gøy!

Ernæringsinformasjon

Porsjonsstørrelse: 1 informasjonskapsel

Kalorier 91 kcal
Sukker 7.1 g
Cool 4.4 g
Karbohydrater 12.5 g
Protein 1.1 g