Havrebarer med sjokolade

Ikke bare er disse barene fullpakket med protein og energirike ingredienser, de er også enkle å lage og smaker godt!

Disse barene er ekstremt seige og fylt med deilig sjokoladesmak. De har ikke tilsatt sukker, er veganske, glutenfrie, melkefrie (avhengig av valg av melk og proteinpulver) og er proppfulle av protein.

De er gode som et søtt mellommåltid på ettermiddagen, i matpakken til barnet ditt eller som frokost. I stedet for å kjøpe de dyre proteinbarene i butikkene og på nettet, kan du lage disse selv og vite nøyaktig hva de inneholder.

Proteinbarene kunne ikke vært enklere å lage. Hakk alle ingrediensene sammen i to omganger i en kjøkkenmaskin eller blender - unntatt sjokoladebiter. Når blandingen er jevn, legg i sjokoladebiter og trykk inn i et stekebrett. De baker og så er de ferdige. Lett og enkelt.

Forberedelse: 10 min. | Forberedelse: 15 min.

Ingredienser

  • 60 ml mandelsmør
  • 30-40 g tørkede dadler
  • 12 ml plantebasert melk (etter eget valg)
  • 1 ts. vaniljeekstrakt
  • 64 g proteinpulver (vi anbefaler denne)
  • 32 g kakaopulver
  • Litt salt
  • 200 g havregryn
  • 40 g sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Finn en ildfast form på 8x8 cm og legg bakepapir i bunnen eller spray med non-stick spray.
  2. Tilsett mandelsmør, dadler, melk og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin eller blender. Bland til det er glatt.
  3. Tilsett de resterende ingrediensene unntatt havre og sjokoladebiter. Bland igjen til det er glatt. Tilsett havregryn, og pass på å ikke blande for mye.
  4. Rør inn sjokoladebitene med en skje eller slikkepott og spar litt hvis du vil ha litt på toppen når du baker. Fordel blandingen jevnt i bakeformen.
  5. Stekes i ca. 15 minutter til toppen er stivnet. Avkjøl helt før du skjærer i skiver og nyter.