Glutenfri proteinpizza margherita

Forberedelse: 20 min. | Forberedelse: 30 min. | Totalt: 50 min.

Vegetarpizza med mye protein? Ja, det er mulig med proteinchips laget av poteter og myseprotein.

Denne oppskriften kombinerer chips og proteinpulver med mandelmel, bakt blomkål og eggehviter for å lage den glutenfrie skorpen.

Topp med saus, ost, tomater og basilikum for en mettende, kalorifattig middag.

Ingredienser

  • 1 pose proteinchips, havsalt
  • 3 skjeer myseproteinpulver
  • 64 g rå blomkål
  • 2 store eggehviter
  • 64 g revet mozzarellaost
  • 2 ss mandelmel
  • ½ ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 5 ss tomatsaus
  • Litt steviapulver
  • 2 ss fersk basilikum
  • 64 g fersk mozzarella
  • 6 tomater

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg blomkålbukettene på et stekebrett og stek i 12 minutter. La avkjøles.
  2. Ha blomkålen i en blender og bland godt.
  3. Mos proteinchipsene forsiktig for hånd og tilsett i blenderen sammen med eggehvitene. Bland til en jevn masse.
  4. Bland proteinpulver, revet mozzarella, mandelmel, salt og 1/3 av hvitløkspulveret i en bolle.
  5. Tilsett de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene og bland til alt er helt blandet.
  6. Legg litt mandelmel på bordet og legg deigen på bordet. Kjevle ut deigen til en sirkel. Legg deigen på stekebrettet og stek i 7 minutter.
  7. Bruk en slikkepott til å snu deigen og den stekes i ytterligere 3 minutter. Sett deretter til side.
  8. Visp sammen tomatsaus, hvitløkspulver, stevia og basilikum i en bolle.
  9. Fordel pizzasausen jevnt på deigen. Dryss over resten av mozzarellaen og topp med tomatene. Stek i 6-8 minutter, eller til osten er smeltet.
  10. Topp med resten av basilikum.

Ernæringsinformasjon

| 227 kalorier per porsjon

Servering: 1 stykke pizza

Kule 10 g
- hvorav mettet fett 5 g
Karbohydrater5 g
Sukker 1 g
Protein 29 g