Forberedelse: 20 min. | Forberedelse: 30 min. | Totalt: 50 min.
Vegetarpizza med mye protein? Ja, det er mulig med proteinchips laget av poteter og myseprotein.
Denne oppskriften kombinerer chips og proteinpulver med mandelmel, bakt blomkål og eggehviter for å lage den glutenfrie skorpen.
Topp med saus, ost, tomater og basilikum for en mettende, kalorifattig middag.
Ingredienser
- 1 pose proteinchips, havsalt
- 3 skjeer myseproteinpulver
- 64 g rå blomkål
- 2 store eggehviter
- 64 g revet mozzarellaost
- 2 ss mandelmel
- ½ ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 5 ss tomatsaus
- Litt steviapulver
- 2 ss fersk basilikum
- 64 g fersk mozzarella
- 6 tomater
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader. Legg blomkålbukettene på et stekebrett og stek i 12 minutter. La avkjøles.
- Ha blomkålen i en blender og bland godt.
- Mos proteinchipsene forsiktig for hånd og tilsett i blenderen sammen med eggehvitene. Bland til en jevn masse.
- Bland proteinpulver, revet mozzarella, mandelmel, salt og 1/3 av hvitløkspulveret i en bolle.
- Tilsett de våte ingrediensene til de tørre ingrediensene og bland til alt er helt blandet.
- Legg litt mandelmel på bordet og legg deigen på bordet. Kjevle ut deigen til en sirkel. Legg deigen på stekebrettet og stek i 7 minutter.
- Bruk en slikkepott til å snu deigen og den stekes i ytterligere 3 minutter. Sett deretter til side.
- Visp sammen tomatsaus, hvitløkspulver, stevia og basilikum i en bolle.
- Fordel pizzasausen jevnt på deigen. Dryss over resten av mozzarellaen og topp med tomatene. Stek i 6-8 minutter, eller til osten er smeltet.
- Topp med resten av basilikum.
Ernæringsinformasjon
| 227 kalorier per porsjon
Servering: 1 stykke pizza
Kule |
10 g |
- hvorav mettet fett |
5 g |
Karbohydrater | 5 g |
Sukker |
1 g |
Protein |
29 g |