Rumensk markløft med håndvekter

Denne øvelsen trener glutei - spesielt gluteus maximus (stor ballmuskel) - og erector spinae (en gruppe muskler som retter og roterer ryggen). I tillegg er det en veldig god øvelse for musklene på baksiden av låret (unntatt) det korte hodet på biceps femoris (muskel i låret som ligger bak eller bak, som bare bøyer seg i kneleddet) for å gjøre det lettere å bøye litt i knærne. I tillegg til å bøye seg i kneleddet, er musklene på baksiden av låret ansvarlige for å strekke hofteleddet og vippe bekkenet bakover. Hvis du står foroverbøyd, betyr dette at musklene strekker overkroppen opp, forutsatt at du også gjør en isometrisk sammentrekning av magemusklene og erector spinae (en gruppe muskler som retter og roterer ryggen).

Guide til Dumbbell rumensk markløft:

  1. Stå med litt avstand mellom føttene
  2. Plasser en manual i hver hånd med overhåndsgrep, håndflatene vendt mot kroppen.
  3. Pust inn og bøy deg fremover fra hoften til overkroppen er omtrent parallell med gulvet.
  4. Hold ryggen rett
  5. Gå tilbake til startposisjon og pust ut

Viktig for Dumbbell Romanian Deadlift: Du bør aldri bruke tunge vekter i denne øvelsen på grunn av belastningen på korsryggen.

Fakta om Dumbbell rumensk markløft: Hvis du gjør denne øvelsen regelmessig, vil du redusere risikoen for skader når du gjør tunge knebøy.

Den negative fasen av denne øvelsen - når du bøyer deg fremover, men det er også veldig bra for å strekke musklene på baksiden av låret.

Råd for Dumbbell rumensk markløft: Ved å holde bena strake når du bøyer deg fremover fra hoften, forlenger du musklene på baksiden av låret. Dette gjør at du bedre kan føle at musklene trekker seg sammen (trekker seg sammen) når du retter overkroppen opp igjen. Ved å velge å bøye i knærne når du bøyer deg fremover fra hoften, slapper du av musklene på baksiden av låret, noe som gjør det lettere å utføre fremoverbøyninger.

Denne øvelsen er både en bein- og rumpeøvelse.