Kremet havregryn med banan

Denne oppskriften på havregryn med banan er en oppskrift på den mest kremete og deilige havregryn noensinne. 

For å lage denne deilige og enkle havregrøten med banan trenger du bare en moden banan, havregryn, kanel, chiafrø, vann og mandelmelk. Da blir det ikke mye enklere.

 banan-opskrift

Denne oppskriften er vegansk, fiberrik, glutenfri og uten tilsatt sukker. For å lage en ideell karbohydrat- og proteinrik frokost etter trening, prøv å tilsette 1/2 skje vegansk vaniljeproteinpulver;

Kremet havregryn med banan inneholder:

Denne oppskriften gir 1 porsjon havregryn.

 cremet-banan

Ingredienser

  • 1 moden banan (110 g)
  • 1,5 dl valset havregryn (50 g)
  • 1 spiseskje chia frø (12 g)
  • 1/2 ts. kanel
  • Litt salt
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl mandelmelk (eller en annen plantedrikk etter eget valg)

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en liten kjele.
  2. Varm opp på middels varme mens du rører og moser bananen med en skje.
  3. Gi den 8-10 minutter til den er tykk og kremet. Rør ofte slik at den ikke brenner seg. Hvis du vil ha havregrøten tykkere, tar du kjelen av varmen etter 8-10 minutter og lar den stå en stund. Hvis du vil ha den mer kremet, kan du tilsette ekstra kjernemelk eller annen plantedrikk for å oppnå ønsket konsistens.
  4. Hell i en bolle og tilsett ønsket topping (hakkede valnøtter, blåbær eller mandelsmør og nyt.

Nyt denne næringsrike bollen med havregryn når du vil ha en varm og deilig frokost som starter dagen godt. 

Næringsinformasjon for 1 porsjon

Kalorier

345 kcal

Natrium

1 mg

Cool

7 g

Karbohydrater

64 g

Kostfiber

13 g

Protein

11 g

Kolesterol

0 g