Klassiske løpende spørsmål

Hos Apuls ønsker vi at kundene våre skal være fornøyde med kundeservicen vi tilbyr: ikke bare streber vi etter å levere de beste produktene til den beste prisen, men vi streber også etter å sikre at kundene får en best mulig opplevelse når de handler hos oss. Derfor vil vi alltid stå til din disposisjon hvis du har spørsmål knyttet til treningen din. Da vil vi svare på spørsmålene dine etter beste evne. Her har vi tatt et lite utvalg av noen klassiske løpespørsmål:

Når er det best å løpe?
Forskning tyder på at kroppen yter best sent på morgenen og ettermiddagen, ettersom den biologiske klokken vekselvis hever og senker kroppens energinivå. Generelt sett spiller det imidlertid ingen rolle når du løper - så lenge du gjør det.

Er tredemølle like bra som å løpe i naturen?
Det er ikke noe galt med å trene på tredemølle. For å få mest mulig ut av tredemølletreningen bør du variere intensiteten, veksle mellom langsomme og raske løp, og om mulig endre stigningen på tredemøllen. Og mål treningsøktene dine i minutter og intensitet i stedet for kilometer. Kort sagt, du kan få like mye ut av å løpe på tredemølle som i naturen.

Når bør jeg spise?
Spis noen timer før trening og velg mat som ikke får deg til å føle deg syk og gassete. For eksempel er røkt makrell, blomkål og tørkede bønner overflate, mens rugbrød og hamburgerrug, havregryn med melk eller yoghurt med müsli er strålende valg. Hvis du løper lengre distanser og trenger et energitilskudd under løpeturen, kan du spise en proteinbar før løpeturen. Det tar vanligvis 30 minutter før proteinbaren frigjør energien sin.

Bør jeg drikke på turen?
Det er ikke nødvendig med mindre du skal gå en lang tur. Hvis du merker at du blir veldig tørst underveis, kan du ta med deg vann på turen.

Er det usunt å løpe på full mage?
Nei, det er ikke akkurat usunt å løpe på full mage. Men løpingen din påvirkes av det. I stedet er mye av blodet du trenger for å oksygenere de arbeidende musklene opptatt med å fordøye maten. Så du vil ofte føle deg tung i beina. Du risikerer også at den hoppende løperytmen forstyrrer mageinnholdet ditt, slik at du føler deg kvalm eller syk.

Hvorfor er det så vanskelig?
Hvis du synes løping er vanskelig, presser du sannsynligvis deg selv for hardt, for det trenger ikke å være det. Hvis du har problemer med løpeprogrammet ditt, er du velkommen til å kontakte oss, så kan vi sammen finne det riktige treningsprogrammet for deg.

Ta kontakt med oss:
Hvis du har spørsmål eller ønsker at vi skal lage et treningsprogram for deg, er du velkommen til å kontakte oss. Sammen finner vi det programmet som passer best for deg, enten du trener for å løpe 5 kilometer eller maraton.