Cable Rope Overhead Triceps Extension

Cable Rope Overhead Triceps Extension med tau er en god øvelse for å trene og påvirke det lange hodet på triceps mer intenst.

Guide til Cable Rope Overhead Triceps Extension:

  1. Stå med ryggen til maskinen med hendene på håndtaket. Vær oppmerksom på at hendene ikke må gå lenger bak enn hodet.
  2. Pust inn og strekk armene rett ut. 
  3. Pust ut mens du fullfører øvelsen
  4. Gjenta øvelsen, f.eks. 15x3.

Viktig for Cable Rope Overhead Triceps Extension: husk å holde albuene stille. Det vil si at overarmene ikke skal bevege seg.    

Cable Rope Overhead Triceps Extension Fakta: Triceps er en mye større muskel enn biceps. Triceps utgjør ⅔ av overarmsmuskulaturen. 

Råd for Cable Rope Overhead Triceps Extension: varier mellom de forskjellige håndtakene (tau, stang, bøyd stang, V-formet stang) ganske enkelt slik at du ikke alltid trener den samme variasjonen.

Du kan gjøre treningen av triceps mer intensiv ved å holde en isometrisk spenning i ett eller to sekunder på slutten av øvelsen. 

For å variere mellom de forskjellige Triceps Extension-øvelsene, er det ikke så viktig hvilken av variasjonene du gjør, men helst variere mellom øvelsene over tid - dvs. en kombinasjon av sittende, stående, unilateral, bilateral og bruk av de forskjellige verktøyene. Det kan være en god idé å gjøre de samme variasjonene i 6-10 uker av gangen, slik at du får tid til å gjøre merkbare fremskritt før du bytter.