2 raske tips for et raskere løp

Visste du at du kan optimalisere løpingen din ved å spise nudelsuppe med kylling og drikke kaffe? Finn ut hvorfor nedenfor.

1.      amptempnbsp;Spis nudelsuppe med kylling
Forskere i Baton Rouge gjennomførte nylig et eksperiment der de delte en gruppe løpere i to: en gruppe fikk 2 glass vann før 90-minutters løpetur, og en gruppe fikk samme mengde kyllingsuppe med nudler.
Løperne som fikk suppen viste seg å ha bedre væskebalanse under løpeturen og bedre elektrolyttnivåer. Forskerne påpeker at saltinnholdet i suppen gjorde løperne tørste, noe som førte til at de drakk mer under løpeturen enn løperne som bare fikk vann.

2.      amptemp nbsp; drikkekaffe
Forskere fra University of Minnesota delte også en gruppe løpere i to: Den ene gruppen fikk koffein i drikken sin (en mengde som tilsvarer det som er i to kopper kaffe), og den andre gruppen fikk rent vann. Begge gruppene fikk væsken en time før de skulle gjøre en VO2 max-test.
Det viste seg at gruppen som hadde koffein blandet i væsken, så sin VO2 max forbedre seg med 4%, i tillegg til at deres molare syregrense ble presset 3%.
Forskerne sammenlignet denne forbedringen med å kutte 30 sekunder av et 10 km løp.