Juleoppskrift: sukkerfrie sjokoladetrøfler

Disse sukkerfrie sjokoladetrøflene er smørmyke, syndige og veldig enkle å lage - den perfekte sjokoladedesserten eller snacksen til koselige julekvelder.

Sjokoladetrøfler er en stor godbit. En bit av disse myke, kremete kan sende hvem som helst til sjokoladehimmelen.

Mange av de populære trøflene du kan kjøpe er ikke akkurat egnet til en lavkarbo, sukkerfri livsstil - men heldigvis er disse det!

Det er veldig enkelt å lage dine egne hjemmelagde sukkerfrie sjokoladetrøfler. Bare to ingredienser er nødvendig: sukkerfri sjokolade (eller 86% mørk sjokolade) og fløte. Vanilje tilsettes for å mildne sjokoladesmaken, og noen kan tilsette litt smør for å mildne sjokoladesmaken ytterligere eller for å oppnå ønsket konsistens.

Oppskriften gir 22 trøfler à 15 g.

Forberedelse: 10 minutter | Tilberedning: 6 minutter

Ingredienser

  • 170 g sukkerfrie sjokoladebiter
  • 177 ml krem
  • 3 ss smør
  • 4 ss melis
  • 2 teskjeer konjakk (valgfritt)
  • ¼ ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

På komfyren: legg sjokoladebiter varmebestandig glassbolle som er stor nok til å romme sjokoladebiter og fløte med plass til omrøring. Ha fløte, smør og melis i en liten kjele og varm opp på middels varme til det dannes små bobler rundt sidene av kjelen og fløten damper. Rør til melis er oppløst, hell deretter blandingen over sjokoladeflisene og la stå i 5 minutter. Rør forsiktig med en visp til den er jevn og blandet. Tilsett vanilje og konjakk og rør rundt. La avkjøle, dekk til og sett i kjøleskap i flere timer til den er fast eller over natten.

I mikrobølgeovnen: Hell fløte i en mikrobølgesikker bolle som er stor nok til å holde sjokoladebiter og fløte med plass til omrøring. Tilsett melis og rør til det er oppløst. Tilsett smør og sjokoladebiter og varm opp i mikrobølgeovnen i 1 minutt. La stå i 5 minutter og rør forsiktig med en visp til det er blandet. Tilsett vanilje og konjakk og rør rundt. La avkjøle, dekk til og sett i kjøleskap til den er fast eller over natten.

Form: Legg et stykke vokspapir på arbeidsflaten. Bruk en skje til å helle den faste sjokoladeganachen ut av bollen og over på papiret. Hvis ganachen er for fast, varm den i 30-60 minutter før du heller den ut av bollen.
Rull hver porsjon ganache til runde trøfler. Vei om nødvendig hver porsjon (15 g) for å sikre at trøflene er jevne. Hvis trøflene er for varme og myke til å forme, avkjøl i 30 minutter eller til de er faste nok til å håndtere.

Til slutt: Når trøflene er formet, kan de rulles i hakkede nøtter, revet sjokolade, sesamfrø, kokosnøtt, strøssel, frysetørket frukt, matchapulver eller usøtet kakaopulver. De oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, men serveres og nytes ved romtemperatur.

Ernæringsinformasjon

Per porsjon (1 trøffel)

Kalorier 58 kcal
Cool 5 g
- hvorav mettet fett 3 g
- hvorav umettet fett 1 g
Karbohydrater 7 g
Kostfiber 5 g
Protein 1 g