Spis chili for helsen

Spis chili for helsen

Chili kan gjøre mye mer enn bare å være en brennende ingrediens i eksotiske retter. Chili er faktisk helsebringende på flere fronter. Og når du kombinerer den med hvitløk og/eller ingefær, gjør du både smaksløkene og helsen din en ekstra tjeneste.

Vekttap
De siste årene har forskere over hele verden fokusert på chiliens evne til å øke kroppens metabolisme, i tråd med den økende interessen for kroppspleie og kroppskultur. Et faktum som betyr at chili har en viss slankende effekt. Det er stoffet capsaicin som rett og slett skrur opp kroppens kjeler og øker varmeproduksjonen.
Forskere anslår at å spise tre sterke chilimåltider i uken kan hjelpe deg med å gå ned 2 kg i året. Og tapet vil hovedsakelig komme fra overflødige fettlagre.

Chili tar smerten
Men capsaicin kan gjøre mer! Stoffet tilskrives chiliens smertelindrende effekt. Nyere forskning, publisert i det prestisjetunge tidsskriftet Nature, har vist at chili kan "bedøve" våre sensoriske nerveceller, noe som gjør dem mindre i stand til å registrere smerte.

På lang sikt regner Forks med at smertestillende tabletter og chilikrem kan utvikles. Tablettene kan brukes mot hodepine, magesår og leddgikt, mens kremen kan brukes til å behandle/lindre muskelsmerter, brannsår og psoriasis. Også i Danmark satses det på chili som smertestillende middel. Center for Sansemotorisk Interaktion ved Aalborg Universitet bidrar positivt til dette forskningsfeltet.

Chili som kreftforebyggende middel
En økende mengde forskning har indikert at chili forebygger visse kreftformer. For eksempel viste en nylig studie en viss forebygging av to kreftformer, eggstokk- og bukspyttkjertelkreft. I tillegg har laboratorieforsøk på mus vist at chili hemmer veksten av kreftsvulster.

Befolkningsstudier har til og med vist at dødsfall som følge av kreft er lavere i land der sterk chili er vanlig. Det er imidlertid behov for flere vitenskapelige studier før man kan trekke sikre konklusjoner om chiliens kreftforebyggende evne.

Andre fordeler
Helsefesten er ikke over ennå. Å spise mye fersk chili og rød pepper, for eksempel, gir deg også mye vitamin C. Så disse sies å forhindre forkjølelse, influensa og influensa. Chili har også evnen til å utvide blodårene, noe som har ført til påstander om at chili kan forhindre blodpropp og at chili har en gunstig effekt på kvinners humør før menstruasjon. Det motvirker med andre ord "premenstruelt syndrom", også kjent som PMS.

Forklaringen på denne sidefordelen sies å være at etter inntak av chili frigjør kroppen endorfiner som gir en avslappet følelse av lykke. En veldig naturlig chili-glad pille.

Sunn asiatisk vidunderkombinasjon
Mange chiliretter, spesielt thailandsk og annen orientalsk mat, inkluderer også hvitløk og ingefær, noe som bare gjør dem enda morsommere - og sunnere!

Hvitløk styrker immunforsvaret, forebygger hjerte- og karsykdommer, forebygger kreft, forebygger stress og hemmer veksten av bakterier og virus. Å nevne ingefærs helsemessige fordeler kan også lett fylle en hel artikkel i seg selv.

For nå vil jeg bare nevne med å fremheve de viktigste fordelene med denne svært sunne roten. Ingefær har en senkende effekt på blodtrykket, samt en utmerket evne til å senke kolesterolnivået i blodet.

I tillegg har vitenskapelige studier vist at ingefær har en viss hemmende effekt på bakterier og virus. Derfor anses roten å forhindre forkjølelse, blant annet.

I tillegg har ingefær en god effekt mot visse former for leddgikt, reisesyke, kvalme (inkludert morgenkvalme / svangerskapskvalme) og hodepine.