Sideplanker

I likhet med planken er sideplanken en isometrisk kjernestyrkeøvelse som innebærer å opprettholde en posisjon som ligner på en push-up i maksimal tid. Denne øvelsen trener først og fremst magemusklene,  gluteus medius (en av de tre setemusklene, er en bred, tykk muskel, plassert på den ytre overflaten av bekkenet), gluteus minimus (den minste av de tre setemusklene), lukkemusklene fra hoften (en gruppe muskler som hovedsakelig brukes til å bringe lårene sammen)

De sekundære musklene som trenes er setemusklene, de 4 store musklene på forsiden av låret (quadriceps) og hamstringen (en av de tre bakre lårmusklene mellom hofte og kne).

Veiledning til sideplanker:

  1.  Legg deg ned på gulvet på siden.
  2.  Ligg på underarmen - med kroppsvekten på underarmen, albuen og siden av den ene foten.
  3. Oppretthold posisjonen i maksimal tid 

Viktig om Side Plank: Hamstrings er ganske utsatt for skade.

Fakta om Side Plank: Planken praktiseres ofte i pilates og yoga, og av disse trenerne for boksing og andre idretter.

Råd for sideplanken: Det finnes mange varianter, for eksempel sideplanken og den omvendte planken. Den vanligste planken er underarmplanken, holdt i en push-up-lignende stilling, med kroppsvekten på underarmene, albuene og tærne. 

"Utvidet planke" gir betydelig vanskelighetsgrad til standard plankeøvelse. For å utføre den utvidede planken må en person være i armhevingsposisjon og ha armene / hendene så langt frem som mulig.

Denne øvelsen er både en mage-, rumpe-, hofte- og benøvelse.