Sittende kalvehevinger

Siden du har knærne bøyd i denne øvelsen, trener du hovedsakelig soleus-muskelen. Hvis treningsstudioet ditt ikke har en leggmaskin, kan du gjøre øvelsen sittende på en benk med tærne på en vektplate og en manual på underlåret. Denne øvelsen, som stående Calf Raise, er en isolasjonsøvelse for soleus (muskelen som lar oss stå opp uten å falle - en av de tre muskelhodene som utgjør leggmuskelen).

Guide til sittende kalvehevinger:

  1. Sitt på en benk
  2. Plasser tærne og den fremre delen av fotsålen på en vektplate eller lignende.
  3. Plasser en vektstang over den nedre delen av lårene 
  4. Senk først hælene så langt ned som mulig og gå deretter så høyt opp på tærne som mulig. 
  5. Gjenta denne øvelsen

Viktig for Seated Calf Raises: sørg for å gå så høyt opp på tærne som mulig under hver repetisjon. 

Seated Calf Raises Fakta: I motsetning til maskinøvelsen er det ikke mulig å bruke så tunge vekter i denne øvelsen fordi det ville være vanskelig å plassere vektstangen.

Tips for sittende legghevinger: Du kan utføre øvelsen i en stol eller på en benk uten å bruke vekter. Selvfølgelig vil belastningen ikke være like hard, men du kan fortsette øvelsen til leggene dine "brenner".

Sittende kalvehevinger 2

Denne øvelsen kan være et alternativ hvis du ikke har en leggmaskin i treningsstudioet ditt. Denne øvelsen, som Seated Calf Raise, er en isolasjonsøvelse for soleus (muskelen som lar oss stå opp uten å falle - en av de tre muskelhodene som utgjør leggmuskelen). Øvelsen her utføres i en benpressemaskin.

Guide Sittende kalv reiser 2:

  1. Sitt i en benpressemaskin der setet kjøres helt tilbake 
  2. Plasser tærne og den fremre delen av fotsålen på kanten av fotplaten.
  3. Senk først hælene så langt som mulig og gå deretter så høyt som mulig på tærne.
  4. Gjenta denne øvelsen

Viktig for Seated Calf Raises 2: Sørg for å gå så høyt opp på tærne som mulig under hver repetisjon. 

Fakta om Seated Calf Raises 2: Denne øvelsen er en isolasjonsøvelse for soleus (muskelen som lar oss stå opp uten å falle - en av de tre muskelhodene som utgjør leggmuskelen).

Tips for Seated Calf Raises 2: Hvis du vil belaste og sjokkere muskelen, fortsett øvelsen til leggmusklene dine "brenner". Det kan være lurt å legge til mer vekt.