Disse deilige småkakene er spesielt populære i USA. De er søte og ultra sprø. Perfekt å servere til jul. Siden de er drysset med kanel, smaker og lukter de som jul - og det blir ikke mye bedre.
Hver liten biscotti inneholder bare 43 kalorier og 2 g fett.
Forberedelse: 10 minutter | Tilberedning: 55 minutter
Ingredienser til biscotti
- 4 eggehviter
- 1 egg
- 170 g ammpplus; 2 ss rapsolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 200 g sukker
- 400 g mel
- 64 g sjokoladebiter
- 2 ts bakepulver
- ½ ts kanel
- ¼ ts salt
Ingredienser til topping
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader og klargjør et stekebrett med bakepapir.
- Pisk eggehviter, egg og olje sammen i en stor bolle med en håndmikser.
- Tilsett vanilje og sukker og pisk godt.
- Bland inn mel, sjokoladebiter, bakepulver og salt til deigen er kombinert (ikke pisk for mye). Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
- Bland toppingrediensene - sukker og kanel i en liten bolle.
- Del deigen i 4 porsjoner. Form hver del til et brød, 5 cm bredt, 2,5 cm høyt og 25 cm langt. Legg brødene med 5 cm mellomrom på stekebrettet. Dryss litt av toppingen (kanel/sukker) på toppen av hvert brød.
- Stekes i 30 minutter til de er gyldenbrune. Ta ut av ovnen og overfør brødene til et skjærebrett. Skjær brødene på tvers i ½ cm tykke skiver. Legg skivene tilbake på stekebrettet. Dryss toppingen (kanel/sukker) over skivene.
- Sett skivene tilbake i ovnen og stek i 12 minutter. Snu og dryss på toppingen og stek i ytterligere 12 minutter eller til de er sprø.
Det skal være 100 små biscotti ut av denne oppskriften.
Fakta
Biscotti er tobagte italienske kjeks laget ved først å bake som brød og deretter skjære brødet i skiver og bake dem. Italienerne elsker å bruke dem som et drypp med vin.
Fordel
Forskning har knyttet kanel til å bidra til å redusere blodsukker-, kolesterol- og triglyseridnivået hos personer med type 2-diabetes.
Lagringstips
Oppbevar biscottiene i en lufttett beholder. De holder seg ferske i minst en måned - hvis du ikke har spist dem innen da!
Ernæringsinformasjon
Kalorier |
43 kcal |
Cool |
1.7 g |
Protein |
1 g |
Karbohydrater |
7 g |
Kostfiber |
0 g |
Sukker |
4 g |