Hack Squats

Denne øvelsen utføres i en liggende hack squat-maskin. Denne øvelsen maksimerer treningen av quadriceps (lårmuskelen). Hvis du plasserer føttene tett sammen, påvirkes også setemuskulaturen. Å plassere føttene lenger fra hverandre fokuserer mer på adduktorgruppen. For å beskytte ryggen mot skader må du forhåndsbelaste magemusklene for å stabilisere bekkenet.

Guide til Hack Squats:

  1. Bøy knærne og legg deg på ryggen i maskinen.
  2. Skuldrene skyves under skulderputene og føttene plasseres med en liten avstand mellom dem.
  3. Løsne håndtakene på maskinen, pust inn og bøy bena.
  4. Gå tilbake til utgangspunktet og pust ut mens du fullfører øvelsen.
  5. Gjenta denne øvelsen

Hack knebøy Viktig: En typisk nybegynnerfeil i hack knebøy er at hælene løftes inn i fotplaten, rett og slett på grunn av manglende ankelmobilitet eller å plassere føttene for langt tilbake på platen. Hvis du løfter hælene i hack knebøy, overbelaster du knærne. Så sørg for at føttene er godt plantet på fotplaten. Hvis du fremdeles opplever at hælene løfter seg fra fotplaten, bør du jobbe med ankelmobiliteten eller plassere føttene lenger frem på platen.

Fakta om Hack Squats: Recumbent Hack Squats er en variant av knebøytrening som bruker en maskin i stedet og kan foretrekkes av nybegynnere. Hack squats trener hele beinmuskulaturen, men fokuserer spesielt på forfoten og quadriceps (lårmuskelen).

Hack Squat-råd: prøv også vanlige knebøy. Kanskje det kan være en bedre øvelse for deg.