Bakte squashpinner

Den eneste klagen du kan forvente å høre om disse bakte squashpinnene er at du ikke laget nok av dem.

Squash er svært kalorifattig og gir høye nivåer av antioksidanter i tillegg til å være en god kilde til kalium, vitamin A og vitamin C.

De er perfekte som snacks eller tilbehør. Server dem til gjestene dine som en liten bit, og de vil tigge deg om oppskriften.

Disse squashpinnene med litt rømme eller salsa kan være den perfekte snacken for en koselig kveld.

Ingredienser

  • Madolie
  • 4 mellomstore squash (200 g hver)
  • 3 eggehviter
  • 1/4 teskje salt
  • Svart pepper
  • 125 g grovt brød - oppsmuldret
  • 2 ss revet pecorino romano ost
  • 1/4 ts hvitløkspulver 

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 220 grader. Smør 2 store stekebrett med olje.

Skjær hver squash i 16 pinner som er ca. 10 cm lange og ca. 2 cm tykke. Du trenger totalt 64 pinner. Legg dem på tørkepapir for å fjerne overflødig fuktighet.

Krydre eggehvitene med salt og pepper etter smak i en liten bolle. Bland godt.

I en middels bolle kombinerer du brødsmuler, ost og hvitløkspulver. Dypp squashpinnene i eggehvitene og deretter i brødsmulene for å belegge godt.

Legg de panerte squashpinnene i et enkelt lag i de forberedte bakebrettene og hell litt olje over dem.

Stekes til de er gyldenbrune og møre i midten - ca. 23-25 minutter.

Ernæringsinformasjon

Til 4 personer | 16 squashpinner

Per porsjon:

Kalorier 160 kcal
Cool 3 g
- hvorav mettet fett 1 g
- hvorav umettet fett 0 g
Kolesterol  3 mg
Natrium 334 mg
Karbohydrat 21 g
Sukker 6 g
Protein 15 g

Ernæringsmessig bonus:

Kalium: 521 mg
Vitamin A: 7 %.
Vitamin C: 58 %.
Kalsium: 6 %.
Jern: 8 %.