Den eneste klagen du kan forvente å høre om disse bakte squashpinnene er at du ikke laget nok av dem.
Squash er svært kalorifattig og gir høye nivåer av antioksidanter i tillegg til å være en god kilde til kalium, vitamin A og vitamin C.
De er perfekte som snacks eller tilbehør. Server dem til gjestene dine som en liten bit, og de vil tigge deg om oppskriften.
Disse squashpinnene med litt rømme eller salsa kan være den perfekte snacken for en koselig kveld.
Forvarm ovnen til 220 grader. Smør 2 store stekebrett med olje.
Skjær hver squash i 16 pinner som er ca. 10 cm lange og ca. 2 cm tykke. Du trenger totalt 64 pinner. Legg dem på tørkepapir for å fjerne overflødig fuktighet.
Krydre eggehvitene med salt og pepper etter smak i en liten bolle. Bland godt.
I en middels bolle kombinerer du brødsmuler, ost og hvitløkspulver. Dypp squashpinnene i eggehvitene og deretter i brødsmulene for å belegge godt.
Legg de panerte squashpinnene i et enkelt lag i de forberedte bakebrettene og hell litt olje over dem.
Stekes til de er gyldenbrune og møre i midten - ca. 23-25 minutter.
Til 4 personer | 16 squashpinner
Per porsjon:
Kalorier | 160 kcal |
Cool | 3 g |
- hvorav mettet fett | 1 g |
- hvorav umettet fett | 0 g |
Kolesterol | 3 mg |
Natrium | 334 mg |
Karbohydrat | 21 g |
Sukker | 6 g |
Protein | 15 g |
Ernæringsmessig bonus:
Kalium: 521 mg
Vitamin A: 7 %.
Vitamin C: 58 %.
Kalsium: 6 %.
Jern: 8 %.