8 tips - sett av tid til trening i hverdagen

Hverdagen og arbeidet kaller igjen, og skolen begynner for de unge og unge voksne.

Etter en fin lang sommerferie, der det har vært god tid til å gjøre alt du vil, er det plutselig ikke så mye tid lenger. ⏱
Matpakker som skal smøres, barn som skal på skolen, jobb som skal gjøres, innkjøp som skal gjøres, barn som skal hentes, middag som skal lages, barn som skal dusje og leggetid - æsj! 

I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid og prioritere trening. Men det nytter ikke - trening er bra for deg og kroppen din. Derfor gir vi deg noen tips til hvordan du kan få tid til en effektiv treningsøkt i en travel hverdag. 

1. Gjør kortvarig trening med høy effekt

Noen få minutters trening er bedre enn ingen trening. 3x10 minutters trening per uke er nok, hvis intensiteten og tempoet er høyt nok. Det har større effekt når det gjelder tidsbruk.

2. Prioriter opplæringen din

Det handler om prioritering. Hvis du prøver å legge sammen timene du bruker foran TV-en, datamaskinen eller på sosiale medier, vil du bli overrasket over hvor mye tid du faktisk bruker på dette. Noe av denne tiden kan du bruke på trening i stedet - selv om det fortsatt bør være tid til avslapning.
Så gjør trening til en prioritet i hverdagen din.

3. Planlegg opplæringen

Det høres kanskje trivielt ut, men det gjør en stor forskjell hvis du setter av tid ved å skrive ned i kalenderen din hvor og når du skal trene. Men vær realistisk, for hvis du går i gang med en urealistisk treningsplan, er du nødt til å mislykkes. Planlegg for eksempel 3x20 min. per uke.

4. Gjør trening til en naturlig del av hverdagen din

Ved å planlegge treningen din i små trinn og med oppnåelige mål, kan du bygge gode og fornuftige vaner over tid, slik at trening blir en integrert del av hverdagen din, og til slutt blir en naturlig del av din daglige rutine som du plutselig ikke kan klare deg uten.

5. Sørg for at du synes treningen er morsom og spennende

Det er lysten som driver arbeidet - og derfor bør treningen din også være morsom og motiverende. Finn en treningsform som du synes er morsom, spennende og motiverende, så blir det garantert lettere å prioritere treningen.
Du kan også variere treningen slik at det ikke blir det samme hver gang.

6. Forplikt deg

Finn en kompis eller bekjent for å få deg forpliktet og i gang med regelmessige avtaler. En treningspartner gir deg også ekstra motivasjon fordi dere kan sparre og pushe hverandre.

7. Bruk transporttiden på trening (hvis mulig).

Hvis det er mulig, gjør turen til og fra jobb til din treningsøkt. Ta sykkelen eller joggeskoene og ta med et klesskift på jobb. ‍ Du kan også ta bussen til jobben og løpe hjem. Hvis du bor langt fra jobben, kan du ta buss/tog en del av veien og deretter sykle/løpe resten av veien.

8. Ta trappene

Når du står overfor valget mellom trapper eller heis/ rulletrapp, velg trappene! Gå opp i raskt tempo, eller løp opp trappene hvis du har dårlig tid.
Hvis du har en trapp på jobben, kan du også ta en pause i løpet av arbeidsdagen for å ta en treningsøkt i trappene med en sprint opp trappene. ‍

Vi håper du kan bruke tipsene våre til å få en aktiv hverdag der mosjon og trening prioriteres.