Skrevet av Jones fra InnerGym
Du har hatt en skade, et vondt håndledd, et dårlig kne eller noe annet.
Hva er den beste måten å håndtere det på?
Jeg har gitt mitt syn på det med disse 5 tipsene, som du finner nedenfor.
Det gamle rådet gjelder fortsatt.
Selv om fastlegen din kanskje ikke er spesialist på skader og rehabilitering, kan han eller hun henvise deg til en spesialist som er det. Her kan du bli skikkelig undersøkt og få en vurdering av hva som kan være galt.
Dette kan være til stor hjelp når du trenger råd fra en fysioterapeut, osteopat eller lignende. De kjenner fagspråket og kan derfor hjelpe mye bedre når en spesialist allerede har vært involvert.
Etter et besøk hos fastlegen din, en henvisning til en spesialist og kanskje til og med en skanning av området, er det på tide å søke profesjonell behandling.
Her er min beste gjetning enten en fysioterapeut eller en osteopat. En osteopat er en fysioterapeut, kiropraktor eller lege som har videreutdannet seg over 4-5 år. De har derfor mye kunnskap og ekspertise, og det er derfor de vanligvis anbefales.
Det finnes imidlertid også mange gode fysioterapeuter. Gå for noen som har blitt anbefalt av noen du kjenner, som har vært hos vedkommende og som er fornøyd med behandlingen. Dette vil sikre deg en best mulig opplevelse.
Det viktigste og desidert mest undervurderte punktet på denne listen.
Det er ingen grunn til å gå med funksjonshemninger og skader lenger enn nødvendig. Jeg opplever imidlertid at mange gjør det, på grunn av mangel på skikkelig rehabilitering.
Selv om kroppen i prinsippet kan være selvhelbredende, er dette langt fra alltid tilfelle. Uansett vil litt seriøs trening ved siden av fremskynde prosessen mye.
Samtidig vil rehabilitering også bidra til å redusere risikoen for fremtidige skader.
Begynn med å bruke øvelsene terapeuten din gir deg. Deretter er styrketrening, for eksempel med amptempnbsp;Kettlebells, tilpasset den enkeltes nivå og styrke, klart å foretrekke.
Å søke etter kunnskap og øvelser på nettet kan også være en tydelig distribusjon. Det kan på ingen måte erstatte profesjonell veiledning i det virkelige liv. Det kan imidlertid gi en bedre forståelse og mer inspirasjon til opplæring i fremtiden.
Rehabiliteringens effektivitet avhenger videre av ens livsstil. Et godt, sunt og variert kosthold, 7-8 timers søvn hver natt, en aktiv livsstil og et lavt stressnivå vil gjøre rehabiliteringen mer effektiv.
Spesielt søvn og stressnivå er superviktig for kroppens helbredelsestid og blir ofte oversett.
Det er imidlertid også viktig for en sunn og sterk kropp.
Det glemmes ofte at hele kroppen henger sammen og at hver del påvirker den andre på kryss og tvers. Du kan ikke bare fokusere på kostholdet ditt, og alt vil fungere hvis du er stresset, ikke sover om natten og ikke beveger deg.
Alt må komme sammen for at ting skal fungere.
Når rehabiliteringen virkelig fungerer, det ikke er mer smerte og kroppen har full bevegelighet igjen, kan det være fristende å slutte å trene igjen.
Dette er et viktig vendepunkt: det er nettopp kontinuerlig styrketrening og en sunn livsstil som vil redusere risikoen for skader betydelig i fremtiden.
Så i stedet for å vente med å trene til skaden oppstår, hvorfor ikke prøve å redusere risikoen på forhånd?
Finn en venn eller et familiemedlem å begynne å trene med, leie en personlig trener, eller kjøptreningsutstyr og begynn å trene hjemme. Alternativene er mange - det handler bare om å begynne og så utvikle seg derfra.
Så få styrketrening inn i hverdagen din, og du vil ikke bare oppleve en mye større følelse av mestring - du vil også ha langt mindre sannsynlighet for å få en skade i fremtiden.
Flott trening!